Kajakit

Kajakit

Peruskajakit

Yksikköjä tai kaksikkoja. Yleisesti lyhyempiä ja hivenen leveämpiä kuin retki- ja merikajakit. Mittojensa vuoksi ne ovat aavistuksen verran hitaampia ja tukevampia, joten ne soveltuvat mainiosti aloittelevalle melojalle päiväretkeilykäyttöön. Joissain malleissa varusteluun kuuluvat myös välilaipioin erotetut pienehköt pakkaustilat. Runkomuotoilunsa ansiosta ne ovat erittäin suuntavakaita ja antavat melojalle varmuutta kajakin käsittelyssä. Yleisin valmistusmateriaali on polyeteeni.

Tutustu peruskajakkivalikoimaamme

Retkikajakit

Yksikköjä tai kaksikkoja. Kaikkein kattavin ryhmä, josta löytyy malleja niin joki-, järvi- kuin merimelontaan/retkeilyyn. Kajakkien varustelu on huomattavasti monipuolisempaa kuin peruskajakkien, sillä varusteluun kuuluu kansiköydet, laajat välilaipioin eristetyt pakkaustilat, erinäisiä kansikiinnityksiä sekä mallista riippuen joko nostoevä, peräsin tai valmius peräsinasennukseen. Lisäksi retkikajakki on peruskajakkia huomattavasti kookkaampi ja täten myös hivenen verran vaativampi käsittelyominaisuuksiltaan. Yleisin valmistusmateriaali on polyeteeni.

Tutustu retkikajakkivalikoimaamme

Merikajakit

Yksikköjä tai kaksikkoja. Suunniteltu melontaan isommilla vesillä. Kajakkimalleista pisin ja kapein sekä varustelultaan kaikkein kattavin.Pohjan muotoilu on yleensä V:n tai U:n mallinen, joka helpottaa melomista aallokossa. Malli sopii parhaiten edistyneemmille melojille. Yleisimmät  valmistusmateriaalit ovat  lasikuitu, diolen sekä muut erikoiskuidut, kuten hiilikuitu sekä kevlar.

Tutustu merikajakkivalikoimaamme

Kuntokajakit

Ominaisuuksiltaan nopeita, kevyitä, kapeita sekä varsin kiikkeriä. Pääasiallisesti suunniteltu kuntomelontaan suojaisemmilla vesillä. Yleisimmät  valmistusmateriaalit ovat lasikuitu, dioleeni sekä muut erikoiskuidut,  kuten hiilikuitu sekä kevlar.

Tutustu kuntokajakkivalikoimaamme

Kaksikot

Ovat yksikköä tukevampia ja kaksin melottaessa nopeampia, kevyemmin melottavia kuin yksikköt. Kaksikko on hyvä valinta kun toinen meloja on kokemattomampi. Kaksikko on usein perheen ensimmäinen yhteinen kajakki. Lapsiperheessä lapsen on turvallisinta istua etuaukossa. Kaksikko on yksin melottaessa hiukan kömpelö, mutta keulapaino tasoittaa kulkua.

Tutustu kaksikkovalikoimaamme

Päälläistuttavat kajakit (sit-on-top)

Yksikköjä tai kaksikkoja. Lähinnä virkistys- ja harrastekäyttöön suunniteltuja avoimia kajakkeja. Hyvin tukevia, jolloin myös vesillä harrastaminen (kalastus, metsästys, sukellus) on mahdollista. Kaksikkomallit ovat myös yleensä yksinmelottavissa. Yleisin valmistusmateriaali on polyeteeni.

Tutustu sit-on-top -valikoimaamme

Monitoimikajakit

Yksikköjä tai kaksikkoja. Suunniteltu lähinnä päiväretkikäyttöön. Istuinaukot tavallisia kajakkeja isompia, kaksikoissakin vain yksi yhteinen istuinaukko. Lyhyinä ja tavallista leveämpinä poikkeukksellisen tukevia, jolloin ne soveltuvat myös vesillä harrastamiseen esim. kalastettaessa, metsästettäessä tai valokuvattaessa vesillä. Kaksikoissa yleensä soolomelonta mahdollisuus siirrettävän etuistuimen ansiosta. Yleisin valmistusmateriaali on polyeteeni.

Tutustu monitoimikajakkivalikoimaamme

Koottavat- ja ilmatäytteiset kajakit

Markkinoilta löytyy eri materiaaleista valmistettuja koottavia kajakkeja.Yleensä run-ko on joko puuta tai alumiinia ja päällinen kumia. Tunnetuimpia ovat saksalainen Klepper ja kanadalainen Feathercraft. Kajakit ovat varsin hintavia, mutta kevyitä ja helposti mukana kulkevia, joten niitä voi kuljettaa esim. lentokoneessa. Ilmatäytteisiä eri kumimateriaaleista valmistettuja kajakkeja tekevät mm.Aquadesign. Kajakit ovat koottavia edullisempia, joskaan eivät aivan yhtä "suorituskykyisiä", mutta varsin riittäviä lyhempään retkeilyyn. Myös näiden ideana on helppo kuljetettavuus ja keveys.

Tutustu ilmatäytteisten kajakkien valikoimaamme